Fotod ja videod: Itaalia maanteesilla varingus hukkus 38 inimest, viga sai 16 (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Põhja-Itaalia sadamalinnas Genovas varises eile osaliselt kokku maanteesild. Praeguseks on kinnitust leidnud 38 inimese hukkumine. Paljud inimesed on veel kadunud.

A10 maanteel varises kokku osa maanteesillast, mis kohaliku ajalehe La Repubblica sõnul asub tiheda asustusega linnaosas.

Vahepeal edastati info 39 hukkunu kohta, ent Genova prefektuuri ametnik Raffaella Corsaro sõnul oli tegemist segadusega kiirabidispetšeritelt saadud andmetes. Tegelikult on hetkel kinnitatud 38 inimese hukkumine.

Corsaro lisas, et vigastatuid on 15, neist viie seisund on tõsine.

Genova peaprokurör Francesco Cozzi ütles neljapäeval, et silla rusudes võib olla veel kuni 20 ohvrit.

Vigastatud toimetati helikopteriga haiglasse.
Vigastatud toimetati helikopteriga haiglasse. Foto: Luca Zennaro / AP

Tsiviilkaitseametnik Luigi D'Angelo hoiatas, et andmed võivad täieneda ja kahjuks on täiendustes arvud suuremad. Vigastatutest kümne seisund on kriitiline.

Itaalia tsiviilkaitseameti juhi Angelo Borrelli sõnul oli lagunenud sillalõigul varingu hetkel 30 kuni 35 sõiduautot ja kolm raskeveokit.

Kiirteel A10 asuvast Morandi sillast varises kokku 80-meetrine lõik, mis kukkus ühele tööstuspiirkonnale, peamiselt raudteerööbastele. Lõik murdus lahti tugeva tormi ajal umbes kell 11.30 (Eesti aja järgi kell 12.30).

Sillalõik asus maapinnast umbes 45 meetri kõrgusel. Sündmuskohale viidi otsingukoerad ning varemete tõstmiseks ka rasketehnika. Päästetöödes osaleb kokku ligi 250 tuletõrjetöötajat.

Tuletõrje teatel on päästjad mures gaasitorude olukorra pärast.

Võimude esialgsel hinnangul põhjustas varingu struktuuriviga. Sild ehitati 1960. aastatel, valmis 1967. aastal ning sai nime selle disaininud Riccardo Morandi järgi.

Maanteedevõrgufirma Atlantia alla kuuluv maanteede operaatorfirma Autostrade ütles, et sillal käisid hooldustööd.

Transpordiminister Danilo Toninelli sõnul valmistuti 20 miljoni euro suuruseks hankeks, et teha sild turvalisemaks.

Eile sõitis Genovasse ka peaminister Giuseppe Conte.

«On liiga vara rääkida põhjustest ja hüpoteesidest, aga üks on kindel – selline tragöödia ei või kunagi korduda,» sõnas Conte.

Genovas kuulutati seoses ohvriterohke õnnetusega välja kahepäevane lein.

President ja välisminister avaldasid kaastunnet Itaalia varingus hukkunute lähedastele

President Kersti Kaljulaid soovis sotsiaalmeedias eluga pääsenud kannatanutele kiiret paranemist.

Välisminister Sven Mikser ütles, et tunneb sügavat kurbust ohvriterohke maanteesilla varingu üle Genova lähistel ja avaldab Eesti rahva nimel kaastunnet ohvrite lähedastele.

«Soovin kiiret paranemist kõikidele kannatanutele ja jõudu kohalikele päästemeeskondadele, kes õnnetuspaigas väsimatult päästetöödes osalevad,» sõnas Mikser.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles