Nördinud automüüjad blokeerisid Leedu-Vene piiripunkti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autod.
Kasutatud autod. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Leedu piiril Venemaa Kaliningradi oblastiga blokeerisid kasutatud autode müüjad piiripunkti, protestides Vene tolli keeldumise vastu neid riiki lasta.

Võrguväljaande gazeta.ru andmetel puhkes stiihiline protest kella kolme paiku päeval.

Automüüjate pahameele põhjuseks on see, et alates neljapäeva õhtust ei ole Vene toll Kaliningradi oblasti territooriumile lasknud ühtegi Poolast ja Leedust ostetud kasutatud autot, viidates, et vastav kvoot on ammendatud.

Gazeta andemtel oli kella poole viiese seisuga Sovetski linna juures asuvas piiripunktis ootamas umbes 200 sõiduautot. Olukorra muudab keerukamaks ka see, et Sovetskis on vaid üks tollikoridor autotranspordi jaoks, mis tähendab, et üle piiri ei pääse praegu ükski sõiduk.

Venemaal jõustub alates tuleva aasta 12. jaanuarist valitsuse määrus, millega suurendatakse riiki toodavate kasutatud autode tollimaksu. Maksutõus on juba tekitanud proteste Venemaal Kaug-Idas, kus enamus autodest on Jaapani päritolu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles