Moskva: USA kaitseeelarve pingestab olukorda raketilepingute ümber (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergei Rjabkov.
Sergei Rjabkov. Foto: Vladimir Fedorenko/Scanpix

USA kaitseeelarveseaduse sätted, mis puudutavad kesk- ja lühimaarakettide lepingut ning strateegiliste relvade piiramise lepet START, muudavad olukorra nende ümber pingeliseks, ütles Vene asevälisminister Sergei Rjabkov.

«Katsed dikteerida midagi USA seaduste kaudu on tee olukorra pingestamisele, mitte lahendamisele,» ütles Rjabkov teisipäeval Interfaxile.

«Kuid kogu USA-Vene suhete lahendamata küsimuste spektris näeme Ühendriikide joone olemuslikku jäigenemist. Sellele vastavalt vähenevad väljavaated leida vastastikku sobivaid lahendusi, millest on kahju,» märkis kõrge diplomaat.

Tema sõnul «on olemas toimivad erialased rahvusvahelised formaadid - ühiskomisjonid ja Vene-USA konsultatiivmehanismid».

«Just seal tuleb neid küsimusi arutada ja õigupoolest me oleme orienteerunud sellisele tööle ja teeme seda,» ütles Rjabkov.

USA kaitse-eelarveseaduses on START ja keskmaarakettide lepingut puudutavad sätted, mille kohaselt kavatseb USA kohaldada neid lepinguid ka uusimatele Vene relvadele ning paigutada Euroopasse USA raketikilp.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles