Briti politsei uurib Westminsteri juhtumit terrorirünnakuna (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Auto sõitis hommikuse tipptunni ajal parlamendihoone ees jalakäijate sekka.
Auto sõitis hommikuse tipptunni ajal parlamendihoone ees jalakäijate sekka. Foto: HANNAH MCKAY / REUTERS

Londoni politsei teatas, et uurib teisipäevast vahejuhtumit, kus auto sõitis hommikuse tipptunni ajal parlamendihoone ees jalakäijate sekka ja paiskus siis vastu turvatara, terrorirünnakuna.

Võimud teatasid, et kahekümnendates eluaastates mees vahistati kahtlustatuna terroristlikus kuriteos. Hõbedane Ford Fiesta põrkas parlamendi ees kokku mitme jalakäija ja jalgratturiga ning paiskus siis vastu turvapiiret. Kedagi teist autos ei viibinud.

Vahejuhtumis sai viga kaks inimest, kelle seisund ei ole eluohtlik. Politsei võttis mehe kohapeal kinni.

«Peame seda terrorirünnakuks, sest see paistab olema tahtlik tegu ja sellele viitab ka asukoht,» ütles Scotland Yardi terrorismivastase võitluse üksuse juht Neil Basu rahvusringhäälingule BBC.

Julgeolekuminister Ben Wallace ütles, et tegemist on 29-aastase mehega, kes pole algselt Suurbritannia päritolu. Kahtlusalune on koostööst korrakaitsejõududega keeldunud.

Politsei jätkab juhtunu uurimist. Muu hulgas tegutseti õhtul Birminghamis ja Nottinghamis. Politsei andmetel saabus terrorirünnakus kasutatud sõiduk öösel Londonisse Birminghamist.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles