Leedu politoloog: Skandinaavia eeskuju on unustatud (7)

Evelyn Kaldoja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kęstutis Girnius kahtleb, kas leedulased või ka eestlased Balti koostööd kunagi südamega on võtnud.
Kęstutis Girnius kahtleb, kas leedulased või ka eestlased Balti koostööd kunagi südamega on võtnud. Foto: Konstantin Sednev

Leedu poliitikud räägivad riigi soovitava välispoliitilise suunana küll EList, USAst ja isegi vanast Leedu-Poola suurvürstiriigist, aga Skandinaavia on oma mõne aasta taguse populaarsuse millegipärast kaotanud, ütleb nende ühiskonnateadlane Kęstutis Girnius.

Teie presidendivalimised toimuvad vähem kui aasta pärast, kas nende hõngu on juba tunda?

Pisut on tunda, kandidaadid hakkavad positsioone sisse võtma. Inimesed lubavad septembris või oktoobris lõplikult öelda, kas nad kandideerivad või mitte.

Aga põhilised kandidaadid pole veel välja tulnud. Me veel ei tea, kas peaminister Saulius Skvernelis (kuulub Põllumeeste ja Roheliste Liitu – toim) kandideerib, aga tõenäoliselt küll, ja siis võib ta olla tugevaim kandidaat.

Konservatiividel pole veel kandidaati. Kahtedel viimastel valimistel toetasid nad [praegust presidenti Dalia] Grybauskaitėt, kes pole nende liige. 

Kommentaarid (7)
Copy
Tagasi üles