Rongiõnnetus põhjustas Ventspilsi sadamas suure põlengu

Hanneli Rudi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti päästjad Venstpilsi sadamas.
Läti päästjad Venstpilsi sadamas. Foto: Reuters / Scanpix

Lätis Ventspilsi sadamas süttisid pärast rongiõnnetust kümme kütusetsisterni, põleng on lokaliseeritud. Kaks inimest on siiani kadunud.

Põlengu Venstpilsi sadamas asuvas raudteejaamas sai alguse täna hommikul u kell 9.50 ja päästeametit teavitati sellest kell 10.06, teatab Leta.

Tulekahju sai alguse rongiõnnetusest, kui kolm kütusetsisterni läksid ümber ja süttisid.

Põlengut sõitsid kustutama kõik Kurzeme piirkonna, aga ka mõned Riias paiknevad päästemeeskonnad.

Täna pärastlõunaks oli tulekahju lokaliseeritud, kui nüüd olid puhkenud mitmed väiksemad põlengud. Siiani on kadunud kütuserongi juht ja tema abi, mehed on ilmselt hukkunud.

Latvijas Dzelzcels (Läti Raudtee) pressiesindaja Biruta Sakse sõnul püüavad tuletõrjujad põlengut kustutada ja on vara arutleda põlengu põhjuste teemal. Ta ei osanud öelda, kas on ka inimohvreid.

Põlengupaiga lähistele pole võimalik pääseda, sest politsei on sulgenud kõik sinna viivad teed. Tulekahju oli nii suur, et paistis kilomeetri kaugusele.

Läti raudteepolitsei esindaja sõnul võis põleng saada alguse sellest, et Jelgavast tulnud kütuserongi juht eiras raudteejaama sisse sõites punast tuld.

Ta küll pidurdas, kuid liiga hilja ning otsasõitu jaamas seisvale rongile ei õnnestunud vältida. Õnnetuse tagajärjel läks ümber kolm kütusetsisterni, mis süttisid.

Juhtumi kohta on algatatud kriminaalmenetlus.

Läti portaali novonews andmetel on sündmuspaigalt leitud üks surnukeha.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles