Armeenia taotleb Mägi-Karabahhile enesemääramisõigust

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõjaväeõppused Armeenias.
Sõjaväeõppused Armeenias. Foto: SCANPIX

Armeenia tahab Mägi-Karabahhi konflikti reguleerimise üle peetavatel kõnelustel saavutada ennekõike Mägi-Karabahhi enesemääramisõiguse tunnustamist.

«Teiseks oluliseks aspektiks on julgeoleku tagamine, mis eeldab Mägi-Karabahhi ja Armeenia vahel maismaaühenduse olemasolu,» ütles armeenia välisminister Edvard Nalbandjan laupäeval Stepanakerdis, vahendas Interfax.

Tõdedes, et Armeenia on Mägi-Karabahhi julgeoleku garant, osutas ta ühtlasi rahvusvaheliste julgeolekutagatiste vajalikkusele. Minister leidis, et kui suudetakse tagada julgeolek, siis on lihtsam ka muid küsimusi lahendada.

Nalbandjan rõhutas, et Mägi-Karabahhi konflikti lahendus peab vastama Armeenia, Mägi-Karabahhi ja armeenia rahva huvidele.

Aserbaidžaani seisukohta, et probleem peab lahenema territoriaalse terviklikkuse põhimõttel, nimetas Nalbandjan «varjamatuks propagandaks».

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles