Londoni rünnaku toimepanijat süüdistatakse terrorismis ja tapmiskatses (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Twitter/Twitter

Eile Londonis rahva sekka sõitnud 29-aastast Sudaani päritolu Salih Khaterit süüdistatakse terrorismis ja tapmiskatses.

Eile Londonis parlamendihoone juures inimeste sekka sõitnud autot juhtis 29-aastane Sudaani päritolu Briti kodanik Salih Khater. Politsei käsitleb eilset vahejuhtumit kui terroriakti, lisaks süüdistatakse meest tapmiskatses.

Uudisteagentuur PA kirjutas täna, et sellenimelise mehe Facebooki-konto kohaselt elab ta Birminghamis, töötab kauplusejuhatajana ning on õppinud Sudaani tehnikaülikoolis.

Politseivõimude kohaselt ei ole mees luureametnikele tuntud, aga tal on olnud kokkupuude kohaliku politseiga.

Khateri sõber Abubakr Ibrahim tõdes ajalehele The Times, et ei usu sõbra seotusesse terrorismiga.

«Ta ei ole terrorist. Ma tunnen teda lapsepõlvest alates. Ta on hea mees,» tõdes sõber, kelle sõnul kolis mees Suurbritanniasse viis aastat tagasi, et aidata sorgokasvatajatest vanemaid.

Eile hommikul sõitis Londonis jalakäijate ja jalgratuurite sekka hõbedane Ford Fiesta, misjärel paiskus masin vastu turvatõkkeid. Rünnakus sai viga kolm inimest, kellest kaks viidi haiglasse ja ühele anti esmaabi sündmuspaigal. Kellegi elu ei ole ohus.

Intsident kasvatas pingeid linnas, kus vähem kui 18 kuu jooksul on toime pandud neli autorünnakut.

Eelmisel aastal sõitis 52-aastane islamiusku läinud britt Khalid Masood Thamesi sillal jalakäijate sekka ja pussitas parlamendihoone ees valvanud politseinikku. Rünnakus sai surma viis ja vigastada umbes 40 inimest, politsei lasi Masoodi maha.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles