Malta võtab vastu migrantide päästelaeva Aquarius (2)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Migrandid laeva Aquarius pardal.
Migrandid laeva Aquarius pardal. Foto: GUGLIELMO MANGIAPANE / REUTERS / SCANPIX

Eelmisel reedel Vahemerelt 141 põgenikku pardale võtnud päästelaev Aquarius sai hoolimata riigi esialgsest vastuseisust loa Malta sadamas silduda.

Laev saabub Malta pealinna Valletta sadamasse täna pärastlõunal. Otsuseni jõuti pärast seda, kui Prantsusmaa, Saksamaa, Luksemburg, Portugal ja Hispaania nõustusid laeva pardal viibivad põgenikud vastu võtma. 

Prantsuse ja Saksamaa heategevusühenduse SOS Mediterranée ja Piirideta Arstide hallatava Aquarius korjas 141 inimest üles kahe eri päästeoperatsiooni käigus Liibüa rannikul eelmisel nädalal. Valdav osa pardalviibijatest on Somaalia ja Eritrea päritolu. 

Eelmisel korral lubas päästelaeva Aquarius enda sadamasse Hispaania. Siis oli pardal 630 inimest. Itaalia siseminister Matteo Salvini lubas, et Itaalia sadamates ei sildu Aquarius mitte kunagi. 

Vahemerel põgenikke päästvad mittetulundusühingud on öelnud, et neil on moraalne kohus päästa ohtliku teekonna ette võtnud inimesi, kes vastasel juhul hukkuksid.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles