USA lubas Lõuna-Koreale «tuumavihmavarju»

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA kaitseminister Leon Panetta.
USA kaitseminister Leon Panetta. Foto: SCANPIX

Täna Lõuna-Koreasse saabunud Ühendriikide kaitseministri Leon Panetta sõnul kujutab Korea RDV endiselt suurt julgeolekuohtu.

«Koostööd tehes heidutavad meie sõjaväed Põhja-Korea agressiooni ja on valmis löögi tagasitõrjumiseks, kui Põhi peaks kunagi meid sõjaliselt ründama,» kinnitas Panetta, kes külastab täna ka pealinnas Soulis asuvat Yongsani sõjaväebaasi, kus teenivad USA sõdurid, vahendas uudistevõrk AFP.

«Selle märguande saatmine on oluline, sest Põhja-Korea on endiselt tõsine oht. Pyongyang on näidanud valmisolekut provokatsioonideks, mis ohustavad süütute elusid,» lisas Panetta, kelle sõnul arendab Põhja-Korea rahvusvahelise kogukonna pahameele kiuste edasi oma tuuma- ja raketiprogrammi.

Kaitseminister lubas ka edaspidi Lõuna-Koreale tugevat ja efektiivset tuumakatust, et näidata Põhja-Koreale Ühendriikide valmisolekut oma liitlast tuumarünnaku korral kaitsta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles