Rootsi esitas ministreid tappa ähvardanud mehele süüdistuse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lisaks tapmisähvardustele oli ümbrikus valget pulbrit, mis uurimisel osutus kahjutuks.
Lisaks tapmisähvardustele oli ümbrikus valget pulbrit, mis uurimisel osutus kahjutuks. Foto: Craig Robinson / PantherMedia / Scanpix

Rootsi prokurörid esitasid täna 42-aastasele mehele süüdistuse tapmisähvarduste ja valge pulbri saatmises 21 ministrile, muuhulgas peaministrile.

Süüdistatav saatis mullu augustis valget pulbrit sisaldanud ümbriku koos kirjaga iga ministri kodusele aadressile ning kiri sisaldas lauset «te saate varsti surma», seisis prokuröride süüdistusavalduses. Pulbri said teiste seas peaminister Stefan Löfven, asepeaminister Isabella Lövin ja kaitseminister Peter Hultqvist.

«Need kuriteod pandi toime raskendavatel asjaoludel, sest ähvardustega kaasnes igas kirjas valge pulber, mis näis olevat mürgine või plahvatusohtlik,» ütles prokurör Eva Wintzell avalduses.

Proovide järel selgus, et pulber on ohutu. Alates maist vahi all olev mees eitab süüdistusi.

«Need ohud valitud ametnike vastu on eriti tõsised ja nad kujutavad ohtu demokraatiale,» sõnas Wintzell, lisades, et kahtlustatavat ähvardab süüdimõistmise korral mitmeaastane vanglakaristus.

Prokuröride sõnul esitati kahtlustatavale süüdistus ka nelja inimese tapmiskatses Suurbritannias pärast seda, kui ta saatis eelmisel aastal Londonis pommi bitcoin'e müüvale firmale Cryptopay.

Rootsi on üks läbipaistvama valitsusega riike maailmas ning ministrite maksuinfo, elukoha-aadress ning telefoninumbrid on internetis hõlpsasti kättesaadavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles