Itaalia peaminister kuulutas Genovas välja aastase eriolukorra

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile varises osa Genova linnas asuvast maanteesillast.
Eile varises osa Genova linnas asuvast maanteesillast. Foto: Antonio Calanni / AP / Scanpix

taalia peaminister Giuseppe Conte kuulutas kolmapäeval Genova sadamalinnas välja aastase eriolukorra pärast maanteesilla varingut, milles sai surma vähemalt 39 inimest.

«Kehtestasime kabinetiistungil 12 kuu pikkuse eriolukorra ja tegime riiklikule hädaolukorrafondile kättesaadavaks esimese osa viiest miljonist eurost,» ütles Conte Genovas pressikonverentsil.

Kiirteel A10 asuvast Morandi sillast varises teisipäeval kokku 80-meetrine lõik. Umbes 45 meetri kõrgusel maapinnast asunud sillaosa murdus lahti tugeva tormi ajal Eesti aja järgi umbes kell 12.30.

Conte kinnitas ka valitsuse kavatsust tühistada leping maanteevõrgufirmaga Autostrade per l'Italia, mis vastutas kokkuvarisenud silla hooldustööde ja kiirtee A10 eest. Varem kolmapäeval teatasid sellest transpordiminister Danilo Toninelli ja asepeaministrid Luigi Di Maio ja Matteo Salvini.

«See on kaasaegses ühiskonnas vastuvõetamatu tragöödia ja valitsus teeb kõik endast oleneva, et midagi sellist ei korduks. Me oleme juba teatanud, et alustame Autostrade lepingu tühistamise protsessi,» lausus peaminister.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles