Kreml: Putin osaleb laupäeval Austria välisministri pulmas (6)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vladimir Putin
Vladimir Putin Foto: SERGEI KARPUKHIN/AP

Vene president Vladimir Putin kavatseb osaleda Austria välisministri Karin Kneissli pulmas 18. augustil, teatas Kremli pressisekretär Dmitri Peskov kolmapäeval.

«Jah, ta astub läbi teel Berliini,» sõnas Peskov.

Putini abi Juri Ušakovi sõnul sai Vene riigipea Kneisslilt pulmakutse sel suvel Viini külastades ja tema kavandatud reis Berliini teeb pulmas osalemise teostatavaks. «Me astume läbi ja õnnitleme» Kneisslit, sõnas ta.

Putin kohtub 18. augustil Saksamaal Saksa liidukantsleri Angela Merkeliga tema Meseburgi residentsis.

Austria välisminister abiellub ärimees Wolfgang Meilingeriga ja pulmad peetakse Austria keskosas Meilingeri koduliidumaal Steiermarkis asuvas viinamarjaistanduses.

Austria välisministeeriumi pressiesindaja Thomas Schnöll ütles AFP-le, et ei kommenteeri Putini reisi, sest pulmad on «eraüritus».

Varem diplomaadina ja ajakirjanikuna töötanud Kneissl sai välisministriks mullu detsembris parempopulistliku Austria Vabaduspartei (FPÖ) ettepanekul. FPÖ on väiksem osapool koalitsioonivalitsuses konservatiivse Austria Rahvaparteiga (ÖVP).

FPÖ toetab Venemaa suveräänsusnõuet Ukrainale kuuluva Krimmi üle ja propageerib Moskvale kehtestatud Lääne sanktsioonide leevendamist.

Austria oli üks vähestest Euroopa Liidu riikidest, kes ei saatnud vastuseks Briti-Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamisele märtsis välja Vene diplomaate.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles