Tulvavesi nõuab Itaalias inimohvreid

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutustega on kaasnenud lisaks purustustele ka suur majanduslik kahju.
Üleujutustega on kaasnenud lisaks purustustele ka suur majanduslik kahju. Foto: SCANPIX

Paduvihmadest tingitud tulvad on Itaalias nõudnud vähemalt kuus inimelu ning tekitanud kümnetesse miljonitesse eurodesse ulatuva majandusliku kahju.

Kõige rohkem on üleujutused, mudavoolud ja maalihked laastanud riigi keskosas asuvat Toscanat ning sellest põhja jäävat naaberprovintsi Liguriat, kus tulvavesi on lõhkunud ka sildasid ja üle ujutanud terveid asulaid, vahendas uudistevõrk AFP.

Varem teatasid uudised ekslikult üheksast hukkunust, kuid hiljem lükati see väide ümber ning La Republica teatel on viimastel andmetel ohvreid kuus. Neli inimest on hukkunud Ligurias, kaks surnukeha leiti Põhja-Toscanast. Vähemalt kümme inimest on riigi põhja- ja keskosas endiselt kadunud, 70 on jäänud koduta.

Võimude sõnul on keeruliste ilmaolude tõttu takistatud ligipääs hõredamalt asustatud mägipiirkondadesse. Mitmed regioonid on jäänud elektri, gaasi ja joogiveeta. Tugev torm ja tulvad häirivad ka liiklust, näiteks on katkenud Genova ja Spezia vaheline rongiliiklus ning mitmed autoteed on suletud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles