NTC allikas: Gaddafi poeg otsib lennukit, et end üles anda

Kadri Veermäe
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gaddafi poeg Saif Al-Islam (vasakul)ja Liibüa endine luureülem Abdullah Al-Senussi, kes on mõlemad lubanud end üles anda.
Gaddafi poeg Saif Al-Islam (vasakul)ja Liibüa endine luureülem Abdullah Al-Senussi, kes on mõlemad lubanud end üles anda. Foto: SCANPIX

Muammar Gaddafi  põgenikust poeg Saif al-Islam nõuab õhusõidukit, mis ta Liibüa lõunaosa kõrbest välja tooks. Seejärel kavatseb mees end Haagi sõjakuritegude kohtule üles anda, vahendab Reuters Liibüa vahevalitsuse (NTC) allika tänast teadet.

39-aastane al-Islam põgenes nädal aega tagasi umbes samal ajal, kui ta isa kinni võeti ja tapeti.

Ta on märku andnud, et on valmis end õigusmõistmisele loovutama, sedasama on väljendanud ka Liibüa endine luureülem Abdullah al-Senussi, sõnas NTC allikas.

Mõlema mehe suhtes on Rahvusvaheline kriminaalkohus andnud välja vahistamisorderi. Neid süüdistatakse inimsusevastastes kuritegudes seoses Liibüa ülestõusuga.

Al-Islami praeguse asupaiga kohta on antud vastuolulisi teateid, mõnedel hinnangutel on nii tema kui ka Senussi Nigeeriasse põgenenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles