Malaisias jätkub kohtuprotsess Kim Jong-uni venna tapjate üle

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malaisias jätkub kohtuprotsess Kim Jong-nami arvatavate tapjate üle.
Malaisias jätkub kohtuprotsess Kim Jong-nami arvatavate tapjate üle. Foto: EPA / Scanpix

Malaisia kohtunik otsustas jätkata kohtuprotsessi kahe naise üle, keda süüdistatakse Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni venna Kim Jong-nami tapmises.

Malaisia kohus leiab, et kahe mõrvas süüdistatava naise vastu on piisavalt tõendeid, et kohtuprotsessi jätkata. Põhja-Korea liidri Kim Jong-uni vend Kim Jong-nam tapeti Kuala Lumpuri lennujaamas möödunud aasta veebruaris.

Kohus on ära kuulanud süüdistaja ja kümnete tunnistajate sõnavõtud. Malaisia seaduste kohaselt võib kohtunik pärast süüdistaja ja tunnistajate ärakuulamist kohtuasja lõpetada, ent antud juhul otsustas kohtunik protsessi jätkata, sest süüdistatavate vastu on piisavalt tõendeid.

Kohtuniku sõnul suutsid süüdistajad näidata, et mõrv oli hästi planeeritud vandenõu ja tegemist oli poliitilise atentaadiga. 

Indoneesia päritolu Siti Aisyah ja vietnamlanna Doan Thi Huong tunnistasid, et viibisid mõrvapaigas ja pöördusid Kim Jong-nami poole. Naiste sõnul öeldi neile, et nad osalevad varjatud kaamera vembus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles