Video: India tulvades on hukkunud 164 inimest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleujutustes on hukkunud 164 inimest.
Üleujutustes on hukkunud 164 inimest. Foto: Sivaram V / REUTERS / Scanpix

Lõuna-Indias Kerala osariigis on tänase seisuga tulvades hukkunud vähemalt 164 inimest ning tuhanded on lõksus, ütlesid ametnikud.

«Peaminister on kinnitanud 164 inimese hukkumise. Üksnes viimase 36 tunni jooksul suri 100 inimest,» lausus osariigi valitsuse esindaja. 

Osariigi peaministri Pinarayi Vijayani sõnul vältab operatsioon tuhandete lõksus olevate inimeste päästmiseks ning osariik seisab silmitsi äärmiselt raske kriisiga.

Avatud on rohkem kui 1300 ajutist laagrit, kuhu on saabunud enam kui 150 000 kodudest pagema sunnitud inimest. Armee ja merevägi laiendavad päästetöid ja toovad hätta jäänud inimesi helikopteritega ära, ütles Kerala päästeameti esindaja.

«Kõigis piirkondades on kõrgeim ohutase, sest järgmise 24 tunni jooksul on oodata veel vihma,» lisas ta.

Vihma ja üleujutuste tõttu on katkend lennu-, rongi- ja metrooliiklus. Sajad külad on vee all, kannatada on saanud üle 10 000 kilomeetri maanteid ja tuhanded majad.

Ametnike sõnul ähvardavad paduvihmadest tingitud üleujutused uusi piirkondi.

Turistide hulgas populaarset Kerala osariiki tabavad mussoonvihmad igal aastal, kuid tänavu on nende põhjustatud kahju eriti suur. Üleujutused teevad häda ka naaberprovintsides Karnatakas ja Andhra Pradeshis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles