Valge Maja endine abi: Trumpi minia püüdis mind ära osta (3)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Trumpi endine vanemassistent Omarosa Manigault Newman.
Trumpi endine vanemassistent Omarosa Manigault Newman. Foto: Mary Altaffer / AP / Scanpix

Valge Maja endine töötaja Omarosa Manigault Newman avalikustas salvestise, mille kohaselt püüdis president Donald Trumpi minia teda 180 000 dollari eest aastas vaikima sundida.

Omarosa Manigault Newman avaldas sel nädalal raamatu, milles süüdistab president Donald Trumpi erinevates tõsistes ja provokatiivsetes tegevustes. Muu hulgas väidab Newman, et president on kasutanud sõna neeger ja nüüd väidab naine, et teda prooviti 180 000 dollari eest vaikima sundida.

Raamatus «Unhinged» kirjutab Omarosa oma ametiajast Valges Majas.
Raamatus «Unhinged» kirjutab Omarosa oma ametiajast Valges Majas. Foto: RW /

Newmani sõnul salvestas ta salaja vestlusi, mis tõendavad nii sõna neeger kasutamist, kui püüet teda ära osta. Eile mängis Newman uudistekanali MSNBC eetris ette lõike väidetavast telefonivestlusest tema ja presidendi minia Lara Trumpi vahel.

Vestluses pakkus minia, kellel on Trumpi tagasivalimise kampaanias oluline roll, Newmanile 180 000 dollari suuruse aastapalgaga ametikohta, mille raames tuleks osaleda kohtumistel New Yorgis ja pidada presidendi kohta positiivses toonis kõnesid.

Sellise tööpakkumise põhjenduseks tõi Trump telefonivestluses välja asjaolu, et Newmanil on tagataskus saladusi, mida avalikustada. Valge Maja endise töötaja sõnul oli Trumpi minia pakkumine püüdlus teda ära osta ja vaikima sundida.

Omarosa osales kolmel korral president Donald Trumpi juhitud tõsielusarjas «Õpipoiss» ja lahkus detsembris pärast lühidat teenistust Valge Maja avalike suhete osakonna kommunikatsioonijuhi kohalt.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles