Happerünnaku ohvrile määrati veerand miljoni suurune valuraha (1)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Happerünnaku ohver Vanessa Münstermann eile toimunud kohtuistungil.
Happerünnaku ohver Vanessa Münstermann eile toimunud kohtuistungil. Foto: Rainer_Droese / imago/localpic / Scanpix

Tüdruksõpra happega rünnanud mees peab ohvri kasuks välja maksma 250 000 euro suuruse valuraha.

Saksamaa linna Hannoveri kohus otsustas eile, et tüdruksõpra happega rünnanud ja 12-aastast vanglakaristust kandev noormees peab ohvri kasuks välja maksma veerand miljoni suuruse valuraha. Ründaja advokaadi sõnul pole mehel võimalik sellist summat tasuda, kirjutas Deutsche Welle.

2016. aasta veebruaris jalutas nüüd 29-aastane Vanessa Münstermann koeraga, kui endine noormees põõsast välja hüppas ja talle hapet peale valas. Tüdruk kaotas rünnaku tulemusena vasaku silma ja kõrva ning teda ootab ees veel mitu operatsiooni.

Happerünnaku ohver eile Hannoveris.
Happerünnaku ohver eile Hannoveris. Foto: Rainer_Droese / imago/localpic

Eile toimunud kohtuistungil tõdes valuraha määranud kohtunik, et tegemist on suure summaga, kui võrrelda seda varasemate isikuvastaste kuritegude eest määratud kompensatsioonidega, ent arutluse all oleva rünnaku näol oli tegemist ekstreemse teoga, millel on ekstreemsed tagajärjed.

Rünnaku ohver lõi eelmisel aastal ühenduse nimega «Armistatud», et koondada kuritegude ohvreid. Ta on võtnud eesmärgiks julgustada ohvreid enda lugusid avalikustama ja üksteist toetama.

Väidetavalt püüdsid ründaja vanemad naist ära osta ja pakkuda talle raha selle eest, et ta kuriteo toimepanijast avalikult ei räägiks, ent Münstermann keeldus pakkumisest.

«Vaikimisraha ei ole minu jaoks vastuvõetav,» sõnas naine ja tõdes, et juhtunust avalikult rääkimine mõjub talle kui teraapia.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles