Raport: Hiina valmistub USA sihtmärkide ründamiseks (14)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hiina Rahva Vabastusarmee JH-7A pommitajad.
Hiina Rahva Vabastusarmee JH-7A pommitajad. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Hiina sõjavägi viib läbi õppusi ründamaks USA ja tema liitlaste sihtmärke, hoiatas Pentagoni raport.

Kongressi iga-aastase raporti kohaselt suurendab Hiina võimekust saata oma pommitajad senisest kaugemale. Lisaks rõhutati Hiina kasvanud sõjaväelist võimekust ja suurenenud kaitsekulutusi.

«Viimase kolme aasta jooksul on Hiina Rahva Vabastusarmee (PLA) tempokalt laiendanud oma mereüleste pommitajate tegevusala, hankinud kogemusi kriitilistes merepiirkondades ja tõenäoliselt treenib USA ning tema liitlaste sihtmärkide ründamiseks,» avaldati raportis.

Aruande kohaselt võib Hiina sõjaväe lendudega kaugetesse piirkondadesse demonstreerida võimekust rünnata USA ja liitlaste sõjajõude ja -baase Vaikses ookeanis.

Lisaks hoiatab raport Hiina ettevalmistuste eest valmistada ette Taiwani jõuga liitmist Hiinaga.

Avaldatud aruande kohaselt eeldatakse, et Hiina kaitse-eelarve kasvab järgneva kümne aasta jooksul 240 miljardi dollarini.

Hiina Rahva Vabastusarmee sõjaväeõppus Lõuna-Hiina mere kohal käesoleva aastal kevadel.
Hiina Rahva Vabastusarmee sõjaväeõppus Lõuna-Hiina mere kohal käesoleva aastal kevadel. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / CHINE NOUVELLE/SIPA

Hiina arendab tempokalt ka kosmoseprogrammi.

«Hiina Rahva Vabastusarmee jätkab kosmose militariseerimise võimekuse tugevdamist hoolimata avalikust kosmose militariseerimise vastasest hoiakust,» kirjutati raportis.

Hiljuti tõdes ka Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi administratsioon, et on aeg luua kuuenda väeliigina kosmoseväed.

«Saabunud on aeg kirjutada meie relvajõudude ajaloos järgmine suur peatükk, valmistuda järgmiseks lahingutandriks, kus Ameerika parimad ja vapramad kutsutakse heidutama ja kaitsma uut ohtude põlvkonda meie rahvale ja riigile,» lausus asepresident Mike Pence.

Kommentaarid (14)
Copy
Tagasi üles