Saakašvili lubab naasta Ukrainasse pärast Porošenko ametiaja lõppu (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
3188390 09/08/2017 Mikheil Sakashvili, leader if the New Forces Movement and former head of the Odessa region, shows his Ukrainian passport during a news conference in Warsaw. Alexey Vitvitsky/Sputnik
3188390 09/08/2017 Mikheil Sakashvili, leader if the New Forces Movement and former head of the Odessa region, shows his Ukrainian passport during a news conference in Warsaw. Alexey Vitvitsky/Sputnik Foto: Alexey Vitvitsky / Sputnik

Ukraina opositsioonierakonna Uute Jõudude Liikumine (RNS) ja endine Gruusia president Mihheil Saakašvili lubas naasta Ukrainasse pärast seda, kui Ukraina presidendi Petro Porošenko ametiaeg on läbi.

«Naasen kohe siis, kui Porošenko on läinud, ning saan oma kodakondsuse kohtute kaudu tagasi, sest minu suhtes rikuti kõike. Aga tagan, et seadust rikkunud inimesed, kes võltsisid näiteks mu allkirja ja taotluse, kes hirmutasid kohtunikke ja pealtnägijaid, võetakse vastutusele seaduses ette nähtud korras,» lausus Saakašvili Radio NV-le.

«Loomulikult naasen Ukrainasse,» lausus ta.

RNS osaleb 2019. aasta parlamendivalimistel, lisas ta.

Porošenko allkirjastas 2017. aasta juulis seadluse, millega võttis Saakašvililt Ukraina kodakondsuse. Saakašvili oli tol ajal USA-s.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles