Nigeerias sai hoonevaringus surma üks ja vigastada mitmeid inimesi

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästjad otsivad rusude alla jäänud inimesi.
Päästjad otsivad rusude alla jäänud inimesi. Foto: MUDASHIRU ATANDA / AFP

Nigeeria pealinnas Abujas varises reedel kokku ehitusjärgus hoone, surma sai vähemalt üks ja vigastada mitmeid inimesi, teatasid võimuesindajad.

Jabi linnajaos asuva hoone esimest korrust kasutasid juba kaupmehed. Suur rahvahulk kogunes vaatama, kuidas päästetöötajad vihmas inimesi rusude keskelt kätte üritasid saada.

""Olin teisel pool, kui hoone kokku varises. Mitmed inimesed tegelesid esimesel korrusel kauplemisega. Nad müüsid seal toitu ja jooke. Nad kõik jäid lõksu. Ma küll ei oska öelda nende arvu," kirjeldas kohalik elanik Ahmed Musa.

"Mu süda ja mõtted on nende peredega, kes kaotasid täna kellegi. Pole sõnu kirjeldamaks teie tundeid," ütles asepresident Yemi Osinbajo.

Nigeerias pole hoonetevaringud haruldased, sest laialdaselt on levinud ehitusreeglite eiramine. Aastal 2014 sai Lagoses aset leidnud hoonevaringus surma 116 inimest. Uyo linnas varises 2016. aasta detsembris sisse kiriku katus ja hukkus vähemalt 60 inimest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles