Valgevene president nimetas ametisse uue peaministri

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgevene uus peaminister Sjarhei Rumas.
Valgevene uus peaminister Sjarhei Rumas. Foto: Maxim Guchek / AP / Scanpix

Valgevene president Aleksander Lukašenka vahetas täna välja valitsusjuhi ja määras uueks peaministriks Sjarhei Rumasi, teatas riiklik uudisteagentuur BelTA.

Iseseisva Valgevene kaheksandaks peaministriks saanud Rumas juhtis seni Arengupanka. Senine peaminister Andrei Kobljakov juhtis valitsust alates 2014. aasta detsembrist.

Lisaks nimetas president peaministri esimeseks asetäitjaks Aleksand Turtšini, kes oli seni olnud ministrite nõukogu aparaadi juht.

Asepeaministriks sai Igor Ljašenko, kes Lukašenka sõnul on küll praegu reisil, kuid keda on olukorrast teavitatud.

«Tema hakkab tegelema asjadega, millega tegeles Vladimir Semaško,» ütles president. Seni juhtis Ljašenko kontserni Belneftkhim.

Valgevene president Aleksander Lukašenka.
Valgevene president Aleksander Lukašenka. Foto: VASILY FEDOSENKO / REUTERS

Asepeaministriks määrati ka Vladimir Kuhharev, kes seni juhtis riiklikku seirekomiteed. Tema haldusalas on ehitus, kommunaalteenused ja transport.

Veel üheks asepeaministriks saab praegune Valgevene suursaadik Venemaal Igor Petrišenko, kellele hakkavad alluma tervishoid, haridus, kultuur ja sport.

Dmitri Mikulenok saab arhitektuuri- ja ehitusministriks ning Pavel Utõpin tööstusministriks.

«Te tunnete seda sektorit. Ma usun, et te töötasite seal viis aastat. Ja on väga hea, et te töötasite ka majandusministeeirumis,» kiitis Lukašenka.

Side- ja informatsiooniministriks saab Konstantin Šulgan, kes presidendi hinnangul tunneb hästi IT-valdkonda.

Majandusministeeriumi hakkab juhtima Dmitri Krutoi, kel tuleb Lukašenka sõnul sellele uus hingamine anda ja uue tegelikkusega kooskõlla viia.

Riikliku sõjatööstuskomitee juhiks saab Roman Golovtšenko.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles