Šveits ei andnud kodakondsust käesurumisest keeldunud moslemitele (8)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Šveits keeldus kodakondsuse andmisest usureegleid järginud moslemitele.
Šveits keeldus kodakondsuse andmisest usureegleid järginud moslemitele. Foto: Arnd Wiegmann / Reuters / Scanpix

Šveitsi ametivõimud keeldusid andmast kodakondsust moslemitele, kes ei nõustunud suruma vastassoost ametnike kätt.

Ametivõimud teatasid otsusest paarile kodakondsust mitte anda eile. Põhjuseks asjaolu, et kodakondsuse taotlejad ei ole suutnud ühiskonda sulanduda ja ei austa sugudevahelist võrdsust.

Šveitsi ametivõimude sõnul peavad kodakondsuse taotlejad olema hästi kohalikku ühiskonda integreerunud ja demonstreerima kiindumust riiki, selle institutsioonidesse ja austama Šveitsi seadusi.

Kohaliku meedia sõnul oli tegemist Põhja-Aafrikast pärit abielupaariga.

Lausanne linnapea Gregoire Junod ütles uudisteportaalile AFP, et usuvabadus on seadusega tagatud, aga usulised praktikad ei tohi seaduse raamidest väljuda.

Ametivõimude sõnul ei keeldutud paarile kodakondsuse andmisest mitte nende usuliste tõekspidamisete pärast, vaid seetõttu, et nad ei austanud soolist võrdõiguslikkust.

«Põhiseadus ja võrdsus meeste ning naiste vahel on üle kitsarinnulisusest,» ütles kodakondsuse andmise üle otsustanud komisjoni liige.

Hiljuti mõisteti Rootsis välja valuraha neiule, kelle töövestlus lõpetati, kuna naine ei soostunud suruma intervjueerijate kätt. 

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles