Pildid: Putin saabus Austria välisministri pulma (4)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna saabus Vene riigipea Vladimir Putin Austriasse, et osaleda välisminister Karin Kneissli pulmas. 

Austria välisminister esitas Vene riigipeale pulmakutse, kui viimane suvel Viini külastas.

Putini pulmakingitus välisministrile oli Kubani kasakate koori esinemine.

Foto: EPA / Scanpix

Välisministri otsus Putin pulma kutsuda on pälvinud rahvusvahelist tähelepanu. Kriitikute sõnul õõnestab pulmakutse Euroopa Liidu ühist hoiakut Venemaa suhtes Ukraina küsimuses. 

Austria valitsust nähakse nüüd kui Venemaa režiimi käepikendust Euroopa Liidus, kirjutas ajaleht Guardian. 

«See on ütlematagi selge: kui kutsud pulma Vladimir Putini, ei ole sa enam neutraalne,» kirjutas Ukraina parlamendiliige Hanna Hopko Twitteris.

«Tegemist on privaatse tähistamisega ja isikliku külastusega. Austria välispoliitiline positsioon sellest ei muutu,» sõnas Austria välisministeeriumi pressiesindaja. Väidetavalt tunneb välisminister Putinit juba 17 aastat.

Pärast pulmakülastust lendab Putin Berliini, kus kohtub Saksamaa liidukantsleri Angela Merkeliga.

Austria välisminister abiellus ärimees Wolfgang Meilingeriga ja pulmapidu leiab aset Austria keskosas Meilingeri koduliidumaal Steiermarkis asuvas viinamarjaistanduses.

Varem diplomaadina ja ajakirjanikuna töötanud Kneissl sai välisministriks mullu detsembris parempopulistliku Austria Vabaduspartei (FPÖ) ettepanekul. FPÖ on väiksem osapool koalitsioonivalitsuses konservatiivse Austria Rahvaparteiga (ÖVP).

FPÖ toetab Venemaa suveräänsusnõuet Ukrainale kuuluva Krimmi üle ja propageerib Moskvale kehtestatud Lääne sanktsioonide leevendamist.

Austria oli üks vähestest Euroopa Liidu riikidest, kes ei saatnud vastuseks Briti-Vene topeltagendi Sergei Skripali ja tema tütre mürgitamisele märtsis välja Vene diplomaate.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles