Patsienti vägistanud USA arst ei lähe vanglasse

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Shafeeq Sheikh ootab kohtuotsust Houstonis, Texases.
Shafeeq Sheikh ootab kohtuotsust Houstonis, Texases. Foto: Yi-Chin Lee / AP / Scanpix

Texase arstile, kes oli rahustite mõju all olnud naist haiglavoodis vägistanud, mõisteti üleeile välja kümme aastat tingimisi.

46-aastane Shafeeq Sheikh kaotas oma arstilitsentsi ja peab ennast eluks ajaks registreerima seksuaalkurjategijaks. Küll aga ei lähe ta trellide taha.

Rünnak toimus 2013. aastal Ben Taubi üldhaiglas. 27-aastane naine, keda on nimetatud Lauraks, oli haiglasse toodud tõsise astmahoo raviks. Laura kirjeldas, kuidas ta oli pandud tugevatoimeliste rahustite mõju alla, kui Sheikh sisenes korduvalt ta palatisse. 

Esimesel ja teisel korral puudutas Sheikh teda rindadest ja vagiinast. Laura proovis kasutada voodi kõrval olevat hädaabinuppu, et kutsuda õde, aga see oli lahti ühendatud. Kolmandat korda ruumi naastes arst vägistas Laura. 

«Siin on meil see Ladina-Ameerika naine oma võltsrindadega, kes tuli peale väiksele nohikust keskealisele mehele ja ta kaotas pea,» ütles kaitsja.

Järgmisel hommikul andis Laura kuriteost teada ja lasi endale teha teste vägistamise tuvatamiseks. Kogutud DNA-informatsioon näitas, et ei saa välistada Sheikhi osalust. Samuti kinnitasid valvekaamera ja haigla ID-kaardi andmed, et rünnaku öösel oli Sheihk samal korrusel. 

Sheikh peeti kinni alles kaks aastat hiljem. Siis tühistati ka tema arstilitsents, mille põhjuseks toodi välja jätkuv oht üldsuse heaolule. 

Kohtumenetluses ütles Sheihk, et mõlemad olid vahekorraga nõustunud. Ta ütles vandekohtule, et naine oli puudutanud ta peenist ja võtnud ära oma pesu.

Sheikhi kaitseadvokaat näitas kohtule pilte Laura Instagrami kontost, mida ta kasutas rõivabutiigile promo tegemiseks. Instagramis oleva Laura postitanud seksikaid pilte oma 14 000 jälgijale.

«Ta [Sheihk] tegi vea, aga ta ei rünnanud seksuaalselt,» väitis kaitsja Lisa Andrews. «Siin on meil see Ladina-Ameerika naine oma võltsrindadega, kes tuli peale väiksele nohikust keskealisele mehele ja ta kaotas pea.»

Prokurör Lauren Reeder pidas sellist avaldust jaburaks ja meenutas vandekohtule, kui haavatavad on patsiendid haiglates. Tema sõnu kinnitab Laura jutustus. kuidas ta tundis, et ei saa midagi teha, et end päästa.

Vandekohus tunnistas Sheikhi süüdi, aga soovitasid mõista talle ainult tingimisi karistuse. Nii kohtunik ka tegi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles