Katar süüdistab Saudi Araabiat palverännakust osavõtu takistamises

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Qatari naine kõnnib Doha linnapildi ees.
Qatari naine kõnnib Doha linnapildi ees. Foto: Kamran Jebreili / AP / Scanpix

Katari valitsus ütles täna, et nende kodanikud ei saa diplomaatilise konflikti tõttu võtta osa iga-aastasest moslemite palverännakust Saudi Araabias.

«Katari kodanikel ja elanikel pole sel aastal mingit võimalust hadžile sõita,» ütles valitsusametnik.

«Katari palverändurite registreerimine on suletud ja Katari elanikele ei anta viisasid, sest ei ole diplomaatilisi esindusi,» lisas ta.

Saudi Araabia, aga ka Bahrein, Egiptus ja Araabia Ühendemiraadid katkestasid eelmise aasta juunis diplomaatilised suhted Katariga, süüdistades seda äärmusislamistide toetamises. Riyadh keelas kõik lennud Dohasse ja vastupidi ning katkestas naaberriigiga diplomaatilised ja kaubandussidemed.

Saudi võimud on kinnitanud, et Katari palverändurid on hadžile teretulnud. Eelmisel nädalal eitasid võimud nende kuningriigis asuvatesse pühapaikadesse sõidu takistamist.

Katari ametnik aga ütles, et kuna piir on kinni, diplomaatilisi esindusi ega otselende ei ole, muudab see Katari elanikel palverännakul osalemise sisuliselt võimatuks.

Iga-aastane palverännak algas täna ja kestab viis päeva. Osalejaid on tänavu kaks miljonit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles