Putin ja Merkel: Nord Stream 2 tuleb kaitsta kolmandate riikide eest (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin ja Saksamaa kantsler Angela Merkel.
Venemaa president Vladimir Putin ja Saksamaa kantsler Angela Merkel. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Vene president Vladimir Putin ja Saksa kantsler Angela Merkel on ühel meelel vajaduses kaitsta gaasijuhtme Nord Stream 2 projekti kolmandate riikide rünnakute eest, ütles Vene presidendi pressiesindaja Dmitri Peskov.

«Seda küsimust puudutati,» ütles Peskov vastuseks ajakirjanike küsimusele, kas Putini ja Merkeli laupäevasel kohtumisel arutati USA võimalikke sanktsioone Nord Stream 2 projektis osalevatele ettevõtetele.

«Üldise arusaama kohaselt on see projekt kommertslikult tulus, konkurentsivõimeline ja seetõttu tuleb rakendada meetmeid tagamaks, et see on kaitstud kolmandate riikide konkurentsivastaste ja ebaseaduslike rünnakute eest.»

«Mingi kokkuleppe saavutamist eesmärgiks ei seatud, kuid pooled jagasid seisukohta, et projekt on vajalik ja tuleb lõpule viia,» lisas Peskov.

Venemaa algatas Nord Streami ehitamise, et karistada Euroopa Liidule läheneda soovivat Ukrainat, võttes sellelt riigilt ära maagaasi transiidist teenitavad tulud. Äsjasel tippkohtumisel teatas Merkel, et gaasitarned Euroopasse peavad ka edaspidi toimuma läbi Ukraina. Putin aga täpsustas, et Ukraina transiit peab vastama n-ö majanduslikele tingimustele.

Varasemalt on avaldatud, et Putini ja Merkeli läbirääkimistel tulevad kõneks välisoliitika pakilised küsimused. Selle alla käib Süüria olukorra lahendamine, Ida-Ukraina ja energeetikaküsimused.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles