Uus Läti välisminister ootab Medvedevi ja Lavrovi visiite

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Dmitri Medvedev (paremal) ja tema tollane Läti kolleeg Valdis Zatlers mullu detsembris Moskvas.
Venemaa president Dmitri Medvedev (paremal) ja tema tollane Läti kolleeg Valdis Zatlers mullu detsembris Moskvas. Foto: SCANPIX

Läti vastne välisminister Edgars Rinkēvičs teatas täna, et ootab Vene president Dmitri Medvedevit ja välisminister Sergei Lavrovi Lätisse, sest Riia on huvitatud suhete parandamisest Moskvaga.

«Loodan, et on võimalik jätkata meie poliitilist dialoogi kõige kõrgemal tasemel,» ütles Rinkēvičs kohtumisel Vene suursaadikuga Lätis LETA teatel.

Kutse Medvedevile Lätisse tulla esitas eelmise aasta detsembris tollane Läti president Valdis Zatlers, kes praegu kuulub Rinkēvičsiga samasse erakonda ZRP. Pärast Läti iseseisvumist pole ükski Vene riigipea Lätit väisanud.

Vene keelt kõnelevad inimesed moodustavad rohkem kui veerandi Läti 2,2-miljonilisest rahvaarvust. Moskva on Lätit, nii nagu Eestitki, sageli süüdistanud kodakondsuseta isikute (peamiselt nõukogudeaegsed migrandid ja nende järeltulijad) diskrimineerimises.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles