Taliban võttis Afganistanis pantvangi sadakond inimest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üleeile asusid paljud afgaanid Herāti provintsist teele pealinna Kabuli poole, kutsumaks üles lõpetama sõjategevust Kandahāri provintsis.
Üleeile asusid paljud afgaanid Herāti provintsist teele pealinna Kabuli poole, kutsumaks üles lõpetama sõjategevust Kandahāri provintsis. Foto: EPA / Scanpix

Taliban võttis Afganistani põhjaosas korraldatud varitsusrünnakus pantvangi vähemalt sada inimest, teiste seas naisi ja lapsi, teatasid ametiisikud täna.

Rünnak toimus hoolimata president Ashraf Ghani üleskutsest relvarahuks moslemite usupüha Eid al-Adha ajaks.

Kunduži provintsivolikogu juht Mohammad Yusouf Ayubi teatas täna, et ülestõusnud peatasid Khan Abadi piirkonna maanteel kolm bussi ja röövisid reisijad. Ayubi pidas tõenäoliseks, et äärmuslased otsisid valitsusametnikke ja julgeolekujõudude liikmeid.

Naaberprovintsi Takhari politseülem Abdul Rahman Aqtash ütles, et reisijad olid pärit Badakhshani ja Takhari provintsidest ja sõitsid pealinna Kabuli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles