Mure keskkonna pärast: Hispaanias on sigu rohkem kui inimesi (5)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaanias on esmakordselt sigu rohkem kui inimesi.
Hispaanias on esmakordselt sigu rohkem kui inimesi. Foto: KACPER PEMPEL / REUTERS / Scanpix

Hispaania ametivõimude avaldatud andmete kohaselt on riigis 50 miljonit siga, mis tähendab, et 46,5 miljoni elanikuga riigis on sigade arv esmakordselt ületanud inimeste oma, kirjutas Guardian.

Sigade arvu pidev kasv suurendab riigis muret keskkonna pärast, kuna loomade arvu hüppeline kasv on teinud loomakasvatusest neljanda suurima kasvuhoonegaase tootva valdkonna transpordi, elektritootmise ja tööstuse järel.

Lisaks nõuab seakasvatus suurel hulgal vett ja see on probleem riigis, mis vaevleb sageli põua käes. Iga siga tarbib päevas 15 liitrit vett ja kokku tarbib seakasvatussektor rohkem vett kui Zaragoza, Seville ja Alicante linnad kokku. Loomade väljaheited aga saastavad omakorda põhjavett.

Loomakasvatust mõjutavad ka streigid mitmetes tapamajades halbade töötingimuste üle ja toiduohtusega seotud skandaalid. Sel aastal tabas supermarketiketti Carrefour vahejuhtum, kus poodi tagastati usside poolt läbinäritud sink ja uurimise käigus avastati võrgustik kahtlastest varustajatest, kes müüsid mahakandmisele mõeldud lihatooteid.

Kommentaarid (5)
Copy
Tagasi üles