USA lükkas tagasi Türgi pakkumise pastori vabastamiseks

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump.
Ameerika Ühendriikide president Donald Trump. Foto: Yuri Gripas / Reuters / Scanpix

President Donald Trumpi administratsioon lükkas tagasi Türgi pakkumise vabastada Ameerika pastor Türgi panga miljonitesse dollaritesse ulatuvate trahvide tühistamise vastu, teatas ajakirjandus täna.

Washington ja Ankara on tülis seoses ligi kahe aasta eest vangistatud pastori Andrew Brunsoniga, kelle süüdistamine terrorismis on vallandanud kaubandussõja ja viinud Türgi liiri vabalangusse.

Vastuseks Brunsoni vabastamise eest taotles Türgi Washingtonilt loobumist Halkbanki suhtes algatatud uurimisest, mille raames uuritakse , kas pank aitas Iraanil USA sanktsioonide eest kõrvale hiilida. USA on öelnud, et trahvide ja teiste vaidlusküsimuste arutamine ei tule kõne alla enne Brunsoni vabastamist, kirjutas ajaleht Wall Street Journal.

Türgi prokuratuur süüdistab 50-aastast Andrew Brunsonit spionaažis ja terrorismis. Brunson eitab süüd ja USA peab süüdistust alusetuks. Kuigi pastor lubati vanglast koduaresti, ähvardab teda süüdimõistmisel kuni 35-aastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles