Paavst mõistis vaimulike seksuaalkuriteod hukka (1)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paavst Franciscus.
Paavst Franciscus. Foto: FILIPPO MONTEFORTE / AFP / SCANPIX

Paavst Franciscus mõistis maailma katoliiklastele saadetud kirjas hukka vaimulike seksuaalsed väärteod ja nende kinnimätsimise ning nõudis süüdlaste vastutusele võtmist.

Paavst palus andestust ohvrite kannatuste eest ning ütles, et katoliiklased on kohustatud väärkohtlemise ja selle varjamise välja juurima. Kirikupea mõistis hukka kiriku tegevuse, kus kirikujuhid on rohkem mures omaenda maine kui laste turvalisuse pärast.

«Me ei hoolinud väiksekestest, me hülgasime nad,» ütles Franciscus esmaspäeval avaldatud pöördumises.

Möödunud nädalal jahmatas maailma Ameerika Ühendriikides avaldatud raport, mille kohaselt kasutas Pennsylvania osariigis aastakümnete vältel 300 preestrit ära enam kui tuhandet last. 

Ühendriikide suurima katoliku kirikut puudutava seksuaalse ärakasutamise juurdluse tulemusena avaldati 900-leheküljeline raport, mis näitas detailselt, kuidas aastakümnete vältel põhjustati paljudele lastele nende seksuaalse ärakasutamise tõttu kannatusi.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles