Sakslased tõestavad: vähem töötunde suurendab produktiivsust (4)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sakslased teevad väiksema arvu töötundidega rohkem tööd.
Sakslased teevad väiksema arvu töötundidega rohkem tööd. Foto: EPA / Scanpix

Sakslased töötavad keskmiselt 34,9 tundi nädalas, aga on selles hoolimata ühed produktiivseimad töötegijad Euroopa Liidus.

Keskmiselt töötatakse Euroopa Liidu liikmesriikides 36,4 tundi nädalas, seega viibivad sakslased tööl ühenduse keskmisest vähem. Sakslastest vähem töötavad üksnes inimesed Hollandis ja Taanis, kes teevad vastavalt 31,8 ja 33,8 töötundi nädalas.

Kuigi Saksamaal tehakse Euroopa Liidu keskmisest vähem töötunde nädalas, ei kannata seetõttu nende produktiivsus. 

Igas töötunnis teevad sakslased keskmisest rohkem tööd. Nende produktiivsus oli 27,2 protsenti kõrgem Euroopa Liidu liikmesriikide keskmisest. Üksnes töölised Luksemburgis, Iirimaal ja Taanis olid tulemuslikumad. 

Uuringu tulemuste põhjal järeldas parlamendiliige Jessica Tatti, et andes inimestele rohkem vaba aega isiklikuks tarbeks ja lõõgastumiseks, kasvab nende produktiivsus tööajal. 

«Kokkuvõttes saavad sellest kasu kõik, teiste hulgas ettevõtted,» ütles poliitik ja lisas, et pikkade tööpäevade kasuks pole ühtegi argumenti.

«Need mitte üksnes ei langeta töötajate produktiivsust, aga suurendavad tööõnnetuste tõenäosust ja teevad inimesed püsivalt haigeks,» lisas Tatti.

Euroopa Liidu keskmisest rohkem töötunde teevad näiteks kreeklased, bulgaarlased ja poolakad, töötades vastavalt 40,7, 40 ja 39,4 tundi nädalas.

Eestis töötatakse kõnealuse Eurostati uuringu kohaselt 38,3 tundi nädalas.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles