ISIS korraldas Tšetšeenias mitu rünnakut politsei vastu (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei Venemaa Föderatsiooni kuuluva Tšetšeeni Vabariigi pealinns Groznõis.
Politsei Venemaa Föderatsiooni kuuluva Tšetšeeni Vabariigi pealinns Groznõis. Foto: Yelena Afonina / Yelena Afonina/TASS/Scanpix

Relvastatud isikud korraldasid täna Tšetšeenias mitu rünnakut politsei vastu, teatas regiooni liider Ramzan Kadõrov sotsiaalmeedia kaudu. Vastutuse rünnakute eest võttis ISIS.

Üks ründaja püüdis korraldada enesetapurünnakut, kuid ebaõnnestus selles, kirjutas Kadõrov sotsiaalvõrgustikus Telegram. «Olukord Groznõis ja Tšetšeenias on täiesti rahulik,» lisas ta.

Kaks politseinikku sai haavata Šalis ja veel mitu liikluspolitseinikku pealinnas Groznõis.

«Kõik bandiidid on neutraliseeritud,» sõnas Kadõrov, kes süüdistas rünnakutes ekstremistlikku propagandat, mis ajab noori mehi segadusse.

Uudisteagentuuri Amaq kohaselt võttis vastutuse rünnaku eest ISIS.

Regiooni politseiametnike sõnul üritasid kaks nugadega relvastatud meest siseneda Šali piirkonna politseijaoskonda ja vigastasid kaht ametikohustusi täitnud politseinikku.

Tšetšeenia siseminister Ruslan Alkhanov ütles, et ründajate eesmärk oli olukorda riigis destabiliseerida, aga nende tegevus peatati.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles