KOHALIK VAADE: Poliitikute pilajast saab Sloveenia peaminister

Jure Brankovič
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sloveenia uus peaminister Marjan Šarec kõneleb pärast ametisse astumist ajakirjanikega. Peaministrit on ta oma varasemas koomikukarjääris juba korduvalt mänginud.
Sloveenia uus peaminister Marjan Šarec kõneleb pärast ametisse astumist ajakirjanikega. Peaministrit on ta oma varasemas koomikukarjääris juba korduvalt mänginud. Foto: Borut Zivulovic/Reuters/Scanpix

Läinud reedel parlamendi ees ametivande andmise järel lubas Sloveenia värske peaminister Marjan Šarec veendunult: «Ma tagan selle, et kõik on rahul.»

Endine koomik kogus parlamendis 90 võimalikust häälest 55 ning sai sellega toetuse asuda juhtima Sloveenia valitsust. Nüüd seisab tal aga ees keeruline töö täita ministrikohad vähemuskoalitsiooni valitsuses.

Šarecil jääb parlamendienamusest puudu kolm kohta, kuid vasakpoolne partei Levica, kes ise koalitsiooni ei kuulu, oli lubanud teda salajasel hääletusel toetada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles