USA esileedi võitleb küberkiusamisega Trumpi käitumise kiuste

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide esileedi Melania Trump tegeleb sõbralikkuse õpetamisega sotsiaalmeedias.
Ameerika Ühendriikide esileedi Melania Trump tegeleb sõbralikkuse õpetamisega sotsiaalmeedias. Foto: Chris Wattie / Reuters / Scanpix

Ameerika Ühendriikide esileedi Melania Trump hoiatas sotsiaalmeedia võimaliku hävitava mõju eest samal päeval, kui tema abikaasa president Donald Trump ründas Twitteris oma arvatavaid vastaseid.

Melania Trump pidas sotsiaalmeedia ohtude teemal kõne Marylandi osariigis toimunud valitsuse poolt rahastatud küberkiusamise vastasel konverentsil. 

«Olgem ausad: suurem osa lapsi on sotsiaalmeedia kasudest ja lõksudest teadlikumad kui osa täiskasvanuid,» sõnas esileedi konverentsi avasõnas.

«Tänapäeva globaalses ühiskonnas on sotsiaalmeedia meie laste igapäevaelu lahutamatu osa,» ütles ta. «Seda võib kasutada mitmel positiivsel viisil, aga see võib olla ka hävitav ja kahjulik, kui seda kasutatakse valesti.»

Ameerika Ühendriikide esileedi Melania Trump küberkiusamise vastasel konverentsil.
Ameerika Ühendriikide esileedi Melania Trump küberkiusamise vastasel konverentsil. Foto: Saul Loeb / AFP / Scanpix

Melania Trump lausus need sõnad samal päeval, kui Ameerika Ühendriikide president Donald Trump käitus esileedi sõnumile vastupidiselt ja jätkas Twitteris rünnakut oma vastaste suunas. President nimetas USA eriprokuröri Robert Muellerit häbiplekiks ja CIA endis juhti John Brennanit kõige halvemaks CIA juhiks ajaloos. 

Uudisteportaal CNN tõdes, et esileedi kõne näol võib olla tegemist otsese irooniaga abikaasa suunal ja sama leidis ka mõni arvamusavaldaja Twitteris.

Uudist Melania Trumpi esinemise kohta küberkiusamise vastasel konverentsil kommenteerides postitas üks sotsiaalmeediakasutaja pildi irooniamõõdikust, mis on esileedi kõne tõttu purunenud.

Esileedit on kritiseeritud selle eest, et ta valis üheks oma tegevusvaldkonnaks sõbralikkuse õpetamise sotsiaalmeedias. Seda on president Trumpi käitumist arvestades peetud irooniliseks.

«Ma olen teadlik, et inimesed on skeptilised, et mina selle teemaga tegelen. Mind on kritiseeritud minu pühendumise pärast ja ma tean, et see jätkub. Ent see ei takista mind tegemast seda, mis on õige,» ütles esileedi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles