Video: Putin tantsis Austria välisministri pulmas pruudiga ja pidas liigutava kõne (15)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) Austria välisministri Karin Kneissli (keskel) pulmas.
Venemaa president Vladimir Putin (paremal) Austria välisministri Karin Kneissli (keskel) pulmas. Foto: Alexei Druzhinin / Sputnik / Scanpix

Venemaa riigipea Vladimir Putin sõitis laupäeval Austria välisministri Karin Kneissli pulmapeole, kus pidas liigutava kõne ja võttis pruudi tantsima.

Kõnes soovis Putin pruutpaarile südamest õnne abiellumise ja pereloomise puhul ning lisas, et Venemaal on kombeks abiellunutele soovida ka harmooniat ja armastust.

«Lisaks soovin ma teile palju õnne ja heaolu teie ühises tulevikus,» ütles Putin ja kutsus üles tõstma klaasid pruutpaari imelise ühise elu terviseks.

Putini kingitus välisministrile oli Kubani kasakate koori esinemine, mis Venemaa riigihangete portaali andmetel läks maksma 1,8 miljonit rubla ehk ligikaudu 23 000 eurot.

53-aastane Kneissl, kes abiellus 54-aastase ärimehe Wolfgang Meilingeriga, kutsus Putini oma pulma juunis, kui see Viinis visiidil oli.

Venemaa on kujundanud pikka aega erisuhteid Austriaga, püüdes seda riiki kasutada oma poliitilise agenda populariseerimiseks Euroopas.

Välisministri otsus Putin pulma kutsuda on pälvinud rahvusvahelist tähelepanu. Kriitikute sõnul õõnestab pulmakutse Euroopa Liidu ühist hoiakut Venemaa suhtes Ukraina küsimuses. 

Austria valitsust nähakse nüüd kui Venemaa režiimi käepikendust Euroopa Liidus, kirjutas ajaleht Guardian. 

Austria välisminister Karin Kneissl tantsis oma pulmas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Austria välisminister Karin Kneissl tantsis oma pulmas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga. Foto: / Scanpix

«See on ütlematagi selge: kui kutsud pulma Vladimir Putini, ei ole sa enam neutraalne,» kirjutas Ukraina parlamendiliige Hanna Hopko Twitteris.

«Tegemist on privaatse tähistamisega ja isikliku külastusega. Austria välispoliitiline positsioon sellest ei muutu,» sõnas Austria välisministeeriumi pressiesindaja. Väidetavalt tunneb välisminister Putinit juba 17 aastat.

Kommentaarid (15)
Copy
Tagasi üles