USA kool avaldas kooliaasta alguses seksistliku video

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide kooliõpilased.
Ameerika Ühendriikide kooliõpilased. Foto: Carl Juste / Miami Herald/TNS/Sipa USA/Scanpix

Ameerika Ühendriikides Texase osariigis asuv keskkool on sattunud kriitika alla tüdrukute kohatut riietust tauniva video tõttu, mida peetakse seksistlikuks ja solvavaks. 

Texase osariigis asuv keskkool Marcus High School avaldas tuhandetele kooliõpilastele näitamiseks video, milles mõistetakse hukka spordipükste kandmine tüdrukute poolt ja informeeritakse neid kooli jaoks kohasest riietusstiilist.

Videos on näha, et klassitäis tüdrukuid peavad õpetaja järel mitu korda lausuma: «Ma ei kanna lühikesi spordipükse».

Pahameelt on tekitanud asjaolu, et video on suunatud üksnes tüdrukutele, kuigi kohatult käivad sageli riides ka poisid.

Kooliõpilase Catherine Moringi sõnul kannavad poisid tihti lotendavaid pükse, mis on nii madalal, et aluspesu paistab. Tüdruku sõnul ei ole ka selline riietus kohane, aga seda probleemi videos ei adresseeritud. 

Üks lapsevanem sõnas Twitteris, et tal pole midagi riietumisstiili reguleerivate reeglite vastu, aga need peaksid olema mõeldud nii poistele kui tüdrukutele. Ta nimetas videoklippi seksistlikuks ja solvavaks.

Koolidirektor Will Skelton vabandas video avaldamise pärast ja sõnas: «Eile näitasime riietusstiili videot, milles kajastasime vaid tüdrukute riietusstiili rikkumisi ja mida saatis halb muusikavalik. Palun võtke vastu minu siiras vabandus, et ma ei suutnud tagada video esialgset eesmärki - meenutada KÕIGILE õpilastele meie ootusi riietusstiilile.» 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles