Facebook teatas Iraani ja Venemaaga seotud kontode sulgemisest (2)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: DADO RUVIC / REUTERS

Suhtlusvõrgustik Facebook teatas teisipäeval Iraani ja Venemaaga seotud kontode sulgemisest, mille kaudu levitati väidetavalt eksitavat informatsiooni.

"Eemaldasime Facebookist ja Instagramist 652 külge, rühma ja kontot, mis tuvastati võrgustikuna inimeste eksitamiseks ja mõjutamiseks," ütles tegevjuht Mark Zuckerberg.

Zuckerbergi andmetel olid need seotud Iraaniga ja olid suunatud inimestele Lähis-Idas, Ladina-Ameerikas, Suurbritannias ja Ühendriikides.

Peale selle eemaldas Facebook mitmeid külgi, mis paistsid olevat seotud Venemaa sõjaväeluurega. Tegemist oli samalaadsete kontodega, mis eemaldati kahtlustatuna mõjutustegevuses ja küberrünnakutes seoses 2016. aasta USA presidendivalimistega, kuid seekord olid need keskendunud Süüria ja Ukraina poliitikale. Ühendriikidega seoseid seekord ei avastatud.

Facebook samas mingeid seoseid kõnealuste kontode ning Iraani ja Venemaa võimude vahel ei tuvastanud.

Sotsiaalmeediahiid teatas augusti alguses, et on avastanud "keerulisi" jõupingutusi mõjutamaks kompanii platvormidelt USA poliitikat. Ettevõtte teatel eemaldati Facebookist ja Instagramist 32 kontot, kuna need olid seotud "koordineeritud käitumisega" ja tundusid olema libakontod.

Facebooki hinnangul on kontode loojad läinud väga kaugele oma identiteedi varjamisega ja asi on ette võetud palju suurema põhjalikkusega, kui USA viimaste presidendivalimiste ajal aset leidnud mõjutusüritustel.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles