Rosteh: Venemaa suurendab relvamüüki Süüriale (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Venemaa lennutõrjesüsteemi demonstreerimine militaarteemalisel väljanäitusel "Venemaa armee homme".
Venemaa lennutõrjesüsteemi demonstreerimine militaarteemalisel väljanäitusel "Venemaa armee homme". Foto: vladimir astapkovich / Sputnik

Venemaa suurendab sõjalis-tehnilist koostööd Süüria ja Alžeeriaga, edastas riigikorporatsioon Rosteh kolmapäeval.

«Tellimuste mahu poolest on suurim Vene relvastuse ostja India. Teisel kohal on Hiina. Me suurendame sõjalis-tehnilist koostööd Vietnami, Alžeeria ja Süüriaga,» ütles usutluses Interfaxile Rostehi relvaklastri tootmisdirektor Sergei Abramov.

Tema sõnutsi lähevad praegu kaubaks lennukid, õhutõrjerelvad ja soomustehnika.

«Eksporti kavatsetakse suurendada, pakkudes tellijaile mugavaid teenuseid ja stiimuleid nagu ostude krediteerimist, ostujärgset teenindust ja tootmise lokaliseerimist,» ütles Abramov.

Ta lisas, et veel üks nišš on välistellijatel kasutusel oleva Vene relvastuse varasemate põlvkondade moderniseerimine.

«Vaadeldes eksporditurgu piirkonniti, jaguneb see nii: üle 50 protsendi Kagu-Aasia ja Vaikse ookeani maad, umbes 20 protsenti Araabia maad ja Põhja-Aafrika, umbes 15 protsenti Ladina-Ameerika ja kaheksa protsenti Sõltumatute Riikide Ühendus (SRÜ).»

Relvalaada Armija-2018 hakul ütles Rosoboronekspordi juht Aleksandr Mihejev, et Venemaa otsib relvatarnete ja teenustega arveldamisel asendust dollarile.

«Kaalume võimalust arveldada rahvusvaluutades, st India ruupiates, Hiina jüaanides, drahmides ja ka rublades,» ütles Mihejev.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles