Video: nõbu sõnul ei tea keegi, kui palju aega on Sentsovile jäänud (2)

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natalja Kaplan soovib Sentsovi vabastamist.
Natalja Kaplan soovib Sentsovi vabastamist. Foto: Kuvatõmmis videost.

Venemaa vanglas näljastreiki pidava Ukraina filmirežissööri Oleg Sentsovi nõbu Natalja Kaplan on teinud video, kus kutsub üles toetama Sentsovi ja teiste poliitiliste vangide vabastamist.

Videos ütleb Kaplan, et Sentsov on olnud sada päeva vangla haiglaosakonnas üksikvangistuses. Tema keha nõrgeneb ja mitte keegi ei tea, kui palju aega on talle veel jäänud. Ta palub kõigi inimeste toetust oma nõbule ja teistele Ukraina poliitilistele vangidele Venemaal.

42-aastane Sentsov kuulutas näljastreigi välja mais, nõudes sellega kõigi Venemaal kinnipeetavate Ukraina poliitvangide vabastamist. Selleks ajaks oli Sentsov veetnud Vene kinnipidamisasutustes juba üle nelja aasta. Kuid Vene võimud ei kavatse hoolimata Sentsovi tervise tõsisest halvenemisest ja lääne survest teda ja tema kaasmaalasi vabastada.

Natalja Kaplani sõnul on režissöör talle kirjutanud, et tunneb, et lõpp on lähedal. «Tema süda on väga nõrk ja lööb vaid 40 korda minutis. Ta kurdab, et süda valutab, et ta on nõrk ja üritab jõu säilitamiseks mitte liiga sageli püsti tõusta,» kirjeldas Kaplan Sentsovi lootusetut seisundit. 

Venemaa pidas Sentsovi kinni Krimmis 2014. aastal. 2015. aasta augustis mõistis Doni-äärses Rostovis asuv Põhja-Kaukaasia sõjaväekohus Sentsovi 20 aastaks range režiimiga vangilaagrisse väidetava terroriühenduse loomise eest Krimmis.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles