Saksamaal arreteeriti pommirünnakut kavandanud Vene islamist (4)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Magomed-Ali C. arvatav kaasosaline Clement Baur vahistamisel.
Magomed-Ali C. arvatav kaasosaline Clement Baur vahistamisel. Foto: AP / Scanpix

Saksa politsei arreteeris täna arvatava Vene islamistist võitleja, keda süüdistatakse pommirünnaku kavandamises.

Kahtlusalune Magomed-Ali C. (31) oli väidetavalt mestis Clement Bauriga, kes arreteeriti Prantsusmaal enne 2017. aasta presidendivalimisi seoses rünnakukavaga.

Vene päritolu mees kavandas Prantsusmaal arreteeritud Clement B.-ga tõsist vägivallaakti riigi vastu, ütlesid Saksa prokurörid avalduses.

Politsei eriüksus GSG9 viis läbi haarangu mehe Berliini korteris. Politseioperatsioon oli osa juurdlusest Bauri suhtes, teatas prokuratuur.

Baur vahistati 2017. aasta aprillis koos ühe teise kahtlusalusega Prantsusmaal Marseille' korteris. Mõlemad kahtlusalused olid vandunud truudust äärmusrühmitusele Islamiriik.

Saksa prokuratuuri teatel kavandasid Magomed-Ali C. ja Baur varem pommirünnakut teadmata Saksa piirkonnas, mille eesmärk oli vigastada või tappa võimalikult suur arv inimesi, teatasid Saksa süüdistajad.

Saksamaal vahistatud kahtlusalusel oli korteris märkimisväärne kogus lõhkeainet TATP alates kõige hiljem 2016. aasta oktoobrist.

Rünnakukava nurjati ühe varasema politseioperatsiooni käigus, mille järel kahtlusalused läksid laiali ning Baur suundus Prantsusmaale, kus ta vahistati, teatas prokuratuur.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles