Kaldu jäänud Caracasi torn võib maavärina tõttu kokku variseda

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taaveti tornina tuntud pilvelõhkuja viis ülemist korrust on jäid pärast maavärinat 25-kraadise nurga alla.
Taaveti tornina tuntud pilvelõhkuja viis ülemist korrust on jäid pärast maavärinat 25-kraadise nurga alla. Foto: CARLOS GARCIA RAWLINS / REUTERS / Scanpix

Venezuela pealinna Caracasi elanikud kardavad Taaveti tornina tuntud elamu kokkuvarisemist pärast seda, kui piirkonda tabasid tugevad maavärinad.

Eile mõõdeti maavärina tugevuseks 7,3 palli, kuid selle kolle jäi 123 kilomeetri sügavusele. Seetõttu ei toonud see endaga kaasa ka suuri purustusi.

Täna saabus uus, 5,7-palliline laine, mille kolle oli 22,9 kilomeetri sügavusel. Seni ei ole ohvritest või kahjustustest teatatud, ütles Venezuela seismoloogiliste uuringute sihtasutus. 

Eilne maavärin jättis 25-kraadise nurga all kaldu viimase viie korruse põrandad sümboliks saanud Taaveti tornis Caracasi kesklinnas. 

Libertadori omavalitsuse kodanikukaitse direktori Hernán Mateo sõnul on Taaveti torn vana ja kõrgetel korrustel pragunenud, mistõttu võib see iga liigutusega kokku variseda. 

Selle 45-korrulise ja peaaegu 200 meetri kõrguseni ulatuva pilvelõhkuja ehitust alustati 1990. aastal, kuid see jäi majanduskriisi tõttu pooleli. Kuni 2014. aastani elas seal ebaseaduslikult kuni 1150 perekonda, kelle valitsus siis välja tõstis.

Ajakirjandik Román Camacho sõnul võib kalle olla tekkinud ühe tugisamba kahjustustest. Tema väitel plaanivad kohalikud võimud kahjustuste mõju ja ulatuse hindamiseks üles saata drooni.

Eile langes torni ülemistelt korrustelt alla betoonikamakaid, mistõttu suleti liikluseks lähedalasuvad tänavad.

Eilsele maavärinale reageeris televisiooni otseülekandes Venezuela põhiseadusassamblee ülem Diosdado Cabello, kes parasjagu pidas kõnet valitsuse toetuseks korraldatud rahvakogunemisel.

«Värin!» hakkasid pealtvaatajad karjuma, samal ajal kui Cabello ja teised vaatasid enda ümber ringi, teadmata, kas naerda või tunda muret. «See on Bolivari revolutsioon, mis kõneleb maailmale,» ütles Cabello ja ta sõnadele sai osaks tormiline aplaus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles