Pelosi: Trumpi tagandamine ei ole demokraatide jaoks praegu prioriteet

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
USA esindajatekoja demokraatide juht Nancy Pelosi.
USA esindajatekoja demokraatide juht Nancy Pelosi. Foto: Stacey Wescott / Chicago Tribune/TNS/Sipa USA / Scanpix

USA esindajatekoja demokraatide liider Nancy Pelosi ütles täna, et vabariiklasest presidendi Donald Trumpi tagandamine ei ole demokraatide jaoks prioriteet.

Kuigi Trumpi kauaaegne advokaat Michael Cohen tunnistas end eile kohtus süüdi kaheksas erinevas rikkumises ning teine kohus mõistis kaheksas süüdistuspunktis süüdi ka Trumpi endise kampaaniajuhi Paul Manaforti, sõnas Pelosi uudisteagentuurile AP, et tagandamine peab lähtuma millestki muust.

Esindajatekoja vähemuse juht ütles, et eelistab seda, et demokraadid kindlustaksid juhul, kui nad novembris esindajatekojas enamuse saavad, eriprokurör Robert Muelleri juurdluse lõpuleviimise.

"Juhul kui ilmneb informatsiooni selle kohta, siis elame-näeme. See ei ole praegu edasi minnes päevakorras prioriteet seni, kuni ei tule päevavalgele midagi muud," sõnas Pelosi.

Mueller uurib Venemaa sekkumist USA 2016. aasta presidendivalimistesse, Trumpi kampaaniameeskonna võimaliku kokkumängu Venemaaga ja seda, kas Trump takistas 2017. aasta mais Föderaalse Juurdlusbüroo (FBI) direktorit James Comeyt vallandades õigusemõistmist. Enne eriprokuröri uuris Venemaa sekkumist FBI.

Muelleri meeskond esitas hiljuti tosinale Vene luuretöötajale süüdistuse häkkimises Demokraatliku Partei arvutitesse. Neli Trumpi kampaaniameeskonna liiget on samuti saanud kuriteosüüdistuse, kuid need ei ole otseselt seotud kokkumänguga.

Kongressi vahevalimised, millega valitakse ümber terve 435-kohaline esindajatekoja ja kolmandik senatist, peetakse 6. novembril. Praegu on vabariiklastel mõlemas kojas enamus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles