Trumpi endise advokaadi ja kampaaniajuhi langus

Neeme Raud
, ajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika Ühendriikide presidendile Donald Trumpile (keskel) valmistavad peavalu endise eraadvokaadi Michael Coheni (vasakul) ülestunnistused ja riigipea kunagise kampaaniajuhi Paul Manaforti (paremal) süüdimõistmine.
Ameerika Ühendriikide presidendile Donald Trumpile (keskel) valmistavad peavalu endise eraadvokaadi Michael Coheni (vasakul) ülestunnistused ja riigipea kunagise kampaaniajuhi Paul Manaforti (paremal) süüdimõistmine. Foto: Mandel Ngan/AFP/Scanpix

Ameerika Ühendriikide presidendi Donald Trumpi endine advokaat Michael Cohen tunnistas Manhattani kohtusaalis, et maksis praeguse riigipea korraldusel nii pornotäht Stormy Danielisile kui ka Playboy modellile Karen McDougalile 2016. aasta valimiskampaania ajal valuraha, et nad vaikiksid kunagistest afääridest Trumpiga. Sellega rikkus Cohen valimiskampaania rahastamist puudutavaid seadusi.

Trump on afääre nende naistega mitu korda eitanud ja väitnud, et ta ei tea neile raha maksmisest, ehkki hiljem siiski nentinud, et midagi võis ju olla.

Manhattani kohtusaalis viibinud ajakirjanike sõnul oli üsna vapustav kuulda, kuidas Cohen lihtsas ja selges keeles ütles, et president on valetanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles