Malta päästis saarest lõunas 100 migranti

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Päästetud migrandid. Pilt on illustratiivne.
Päästetud migrandid. Pilt on illustratiivne. Foto: HERMINE POSCHMANN / AFP / SCANPIX

Malta rannavalve päästis kolmapäeval saare lõunaranniku vetes merehätta sattunud väikepaadist 100 migranti ja tõi ära kaks surnukeha.

Paat oli päästjate saabumise ajaks täitumas veega ning kaks inimest olid juba surnud, teatasid Malta relvajõud avalduses. Migrandid viidi pärast sadamasse toomist kinnipidamiskeskusesse.

Malta valitsus teatas avalduses, et on migrante merelt päästes alati kinni pidanud rahvusvahelisest õigusest ja kehtivatest konventsioonidest. See oli vastus Itaalia siseministrile Matteo Salvinile, kes on süüdistanud Vallettat oma lubaduse hülgamises võtta vastu 50 migranti neist 450-st, kes lubati paar nädalat tagasi Itaalias maale.

«Malta võimud on olnud Itaalia võimudega ühenduses, et täita nii kiiresti kui võimalik oma lubadus. Sellest hoolimata ei ole Itaalia võimud pakkunud mingit käegakatsutavat protseduuri, mida Malta peaks järgima,» seisis avalduses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles