Islamiriigi liider kutsus audiopöördumises moslemeid üles džihaadile

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Abu Bakr al-Baghdadi Mosulis 2014. aastal jüngritele kõnet pidamas.
Abu Bakr al-Baghdadi Mosulis 2014. aastal jüngritele kõnet pidamas. Foto: REUTERS TV / REUTERS

Sunniitliku äärmusrühmituse Islamiriik (IS) liider Abu Bakr al-Baghdadi kutsus kolmapäeval avaldatud audiopöördumises kõiki moslemeid üles džihaadile.

"Need, kes unustavad oma usu, kannatlikkuse ja džihaadi vaenlaste vastu, on häbistatud. Kuid kui nad sellest kinni hoiavad, siis nad on võimsad ja võidukad, kui see ka aega nõuab," seletas terrorist oma nägemust maailma asjadest.

Viimati tegi terrorirühmituse juht taolise pöördumise septembris, kus kutsus moslemeid üles vastupanule. Islamiriik on praeguseks kaotanud enamiku vallutatud aladest Süürias ja Iraagis, kus unistati kalifaadi rajamisest.

Iraagi televisiooni allikas luureringkondades teatas möödunud kuul, et Al-Baghdadi poeg Hudhayfah al-Badr hukkus 2. juulil Vene õhujõudude löögis Süüria Homsi provintsis asuvatele positsioonidele.

Al-Baghdadi on rahvusvaheliselt tagaotsitav, tema täpne asukoht ei ole teada. Mitu korda on levinud kuuldusi tema tapmisest, kuid need teated on alati ümber lükatud. Kuulduste järgi liigub terrorist ringi vähese hulga kaaslastega Süüria ja Iraagi piirialadel.

USA on pannud tema tabamise ees välja 25 miljoni dollari suuruse pearaha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles