Aerosmithi laulja tahab, et Trump lõpetaks nende muusika mängimise

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steven Tyler.
Steven Tyler. Foto: Doug Peters / Doug Peters/EMPICS Entertainment

Aerosmithi laulja Steven Tyler nõuab taaskord, et USA president Donald Trump ei kasutaks nende bändi laule oma kampaaniaüritustel.

Teisipäeva õhtul pidas Trump oma toetajaskonna seas rahvakoosoleku Charlestonis, West Virginia osariigis. Osalejate üleskütmiseks mängiti Aerosmithi hittlaulu «Livin' on the Edge.»

See aga ei meeldinud bändiliikmetele, kes pole tahtnud end siduda Trumpi poliitikaga. Tyler saatis presidendile juriidilise kirja, kus nõudis sellise praktika lõpetamist.

«Hr. Trump loob väärmuljet, et meie klient on nõustunud enda muusika kasutamisega ja et ta isegi toetab hr. Trumpi,» ütles see kiri USA Today andmetel.

Tyleri advokaatide sõnul rikub muusika kasutamine kaubamärki ja nende kliendi õigust privaatsusele. Oma väidete selgituseks viitasid nad Lanham Acti 43. sättele. 1946. aastal jõustunud Lanham Act reguleerib USAs kaubamärgi rikkumisi ja valelikku reklaami. Advokaatide sõnul jätab laulude kasutamine tõenäoliselt mulje, et Tyler ja Trump on omavahel liidus. 

Varasemalt tõusis sarnane tüli laulja ja presidendi vahel kolm aastat tagasi, kui Tyleri advokaadid saatsid Trumpile kaks lõpetamiskäsku pärast seda, kui too oli kasutanud teist Aerosmithi laulu «Dream On» enda poliitilises kampaanias.

Seetõttu peavad nad praegust presidendi meeskonna sammu tahtlikuks solvanguks, kuna nad olid teadlikud Tyleri vastuseisust ja on seda ignoreerinud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles