Alkoholi tarvitanud vanemate vahel maganud briti beebi suri

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väikelapse elustamise tutvustus.
Väikelapse elustamise tutvustus. Foto: Mihajlo Maricic / PantherMedia / Mihajlo Maricic / Scanpix

Suurbritannias leiti varahommikul surnuna viienädalane beebi, kes oli pärast piknikku pandud magama oma alkoholi tarvitanud vanemate vahele. 

Macey Mower oli vaid viis nädalat vana, kui pärast perekonnapidu leiti ta eelmise aasta 28. mai hommikul surnuna. Uurimustulemuste ärakuulamise tulemusena leiti täna Maidstone'is Kentis, et lapse surma põhjustas lämbumine halva kehaasendi tõttu. 

Lapse vanemad Billy Mower ja Rebecca Champ olid eelmisel päeval võõrustanud külalisi oma kodus Gillinghamis. Koroneri assistent Katrina Hepburn selgitas, et Macey jaoks oli olnud see lihtsalt üks tavapärane päev ning ta sai perekonnalt palju kallistusi ja hoolitsust. Macey'it kirjeldati kui tavalist tervet beebit. 

Piknik kestis kella kolmest kuni kaheksani ja sellel ajal anti Macey'ile korralikult süüa.

Päeva jooksul tarbisid ta vanemad alkoholi. Rebecca Champ oli ära joonud viis purki laagriõlut ja Billy Mower jõi segamini viis õlut ja viina apelsinimahlaga.

Politseiraporti järgi keeldusid mõlemad järgmisel hommikul veretesti tegemisest, aga detektiivinspektori sõnul tajus ta vanematega rääkides alkoholilõhna.

Kuna perekonnal olid sugulased külas ja vanemate voodi oli kinni, pandi elutoa põrandale kerge madrats ja Macey magas enda vanemate vahel. 

Viimane kord nähti teda elusalt kesköösel. Mõned tunnid hiljem ärkas Rebecca Champ kella viie ajal, sest see oli aeg, kui tavaliselt ta tütar süüa tahtis. 

Ta märkas, et Macey lebab tema kõrval pikali, nägu maas. Kiirabiandmete järgi kutsuti nad välja 5:31 sellel hommikul ja Rebecca hakkas last elustama.

Kohale saabunud meedikud viisid lapse haiglasse, aga tema elu ei õnnestunud päästa ja ta kuulutati kell 6:19 surnuks.

Lapse surma menetlus toimus alles aasta hiljem, sest mahuka meditsiinilise raporti täielik valmimine võttis nii kaua aega. Sellest hoolimata ei suudetud surmapõhjust konkreetselt kindlaks määrata, kuid rõhutati, et koos lapsega magamine võib olla beebide jaoks turvariskiks ja on oht äkksurmaks.

Samuti leiti Macey kopsudest jälgi lämbumisesest. Koroneri assistent Hepburn määras surmapõhjuseks tõenäosuste järgi lämbumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles